Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τουρκική συχνότητα φτάνει μέχρι την Νάξο!


Η πρώτη παράπλευρη απώλεια ήταν το Κανάλι της Βουλής. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα που προβάλλονταν από τις δημόσιες συχνότητες, όταν κόπηκε το σήμα, σταμάτησε και η μετάδοσή του.
 
Πρόβλημα δημιουργήθηκε και στις μεταδόσεις της Θείας Λειτουργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μέχρι χτες ένα βαν της ΕΤ1 και της ΕΤ 3 πήγαινε στους ναούς για την τηλεοπτική κάλυψη.  
 
Προς το παρόν, δεν έχε βρεθεί καμία λύση για τις μεταδόσεις, αλλά το ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι τα κυριακάτικα αυτά προγράμματα προβάλλονταν σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό.
 
Σημαντικό αντίκτυπο έχει το κλείσιμο της τηλεόρασης και στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μυστικότητα των θεμάτων, αποστέλλονταν στα εξεταστικά κέντρα, μέσω των πομπών και της συχνότητάς της.
 
Μετά το λουκέτο όμως, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έβαλε σε λειτουργία το εφεδρικό σχέδιο που προέβλεπε την αποστολή των θεμάτων με τη χρήση σήματος πό το σύστημα VBI.
 
Το συγκεκριμένο σύστημα προϋπήρχε και όσο η ΕΡΤ λειτουρούσε κανονικά ώστε να είναι εγγυημένη η ασφαλής ετάδοση των θεμάτων σε περίπτωση εν γένει τεχνικού προβλήματος.
 
Με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα χαθούν μέσα σε μια μέρα μόνο από το δορυφορικό της πρόγραμμα 6 εκατομμύρια ευρώ. Και είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε «καμπάνα» το σήμα από τουρκικά κανάλια.
 
Σύμφωνα με τα Νέα τα 3 εκατ. θα χαθούν από τις συμβάσεις των παρόχων για εκμετάλλευση και μεταφορά του σήματος και 3 εκατ. από τη μετάδοση προγραμμάτων σε ΗΠΑ και Καναδά.
 
Μια άλλη παράπλευρη απώλεια που σημειώνουν τα Νέα είναι ότι όσο διάστημα λειτουργούσε η ΕΡΤ το σήμα της κάλυπτε τον ελλαδικό χώρο και υπερίσχυε των γειτονικών χωρών.  
 
Οταν όμως διακόπηκε η μετάδοση του σήματος τα ξένα κανάλια μεταδίδονταν ανεμπόδιστα. Ενδεικτικά η συχνότητα της τουρκικής τηλεόρασης φτάνει πλέον μέχρι την περιοχή της Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου